Saturday, October 19

You know I love you so.


Straight to the point, saya rindu sangat dekat roommates saya yang dulu. The real roommates. Tapi, sekarang saya ada roommates lain. Best memanglah best. Tapi tak sama macam dulu. Sangat berbeza. Dari segi perwatakan, semuanya. Berbeza.

Saya rindu sangat dekat diorang. Rindu nak gelak sama-sama. Rindu nak buat benda bodoh sama-sama. Rindu nak main basikal sama-sama. Rindu nak duduk tepi 'bukit' KMM. Rindu nak mandi, shampoo rambut sama-sama. Rindu nak tidur berempat dekat satu katil. Rindu nak baring berempat bila masing-masing ada masalah. Rindu nak baring sama-sama setiap kali balik class. Rindu nak pergi makan sama-sama. Semuanya sama-sama. Bila kurang seorang, rasa tak lengkap. Saya rindu semuanya.

Sekarang semua dah berbeza. Tak pernah buat semua benda yang kita buat dulu. Pergi makan, tak pernah berempat. Kadang-kadang cuma saya je yang pergi beli, bungkus makan dekat bilik. Cara dekat sini sangat berbeza. Sangat berbeza.

Mungkin saya kena sedar, lain orang lain caranya kan? Saya kena biasakan keadaan macam ni. Tak boleh nak bergantung dekat orang, macam mana saya bergantung dekat roommates saya yang dulu. Tak mengapa. Saya cuba.

"Lah tahzan, innallaha ma'ana."

I miss you Nina Nadia Nawi, Nadia Hidayah Saidi, Nurul Izzati Dali. I really miss you to the moon and back. Seriously.